tisdag, december 11, 2007

Salem 2007Den 8 december marscherar nynazister i Salem. Syftet med deras marsch är att rekrytera skolungdomar, och föregås av flera veckors utdelande av rasistisk propaganda på skolor och torg. Från etablissemangets håll vill man bemöta detta med tystnad. Som om man stoppade huvudet i sanden så försvann de. Taktiken att tiga ihjäl problemen har testats på sverigedemokraterna. Nu är de nästan i riksdagen.

All erfarenhet visar samma sak. När nazisterna får manifestera ostört växer de. När de möts av motstånd, när det blir jobbigt att vara nazist, när de ifrågasätts, trycks de tillbaka.

Högerextremisterna försöker gömma sig bakom yttrandefriheten, samma yttrandefrihet de vill avskaffa. Vi vet att högerextremism och nazism inte är vilken politisk riktning som helst. Den är ett direkt hot, inte bara mot andra människors rätt att yttra sina idéer, utan att överhuvudtaget finnas till. Sen 80-talet och framåt har ett 30-tal människor mördats av nazister i Sverige för att de var homosexuella, invandrare, fackligt aktiva eller antirasister.

Tystnaden måste brytas. Det här är allas ansvar. Vi som vill ha ett demokratiskt och jämlikt samhälle måste samlas och skapa en stor och bred demonstration! Vi ska visa öppet att de inte är välkomna att marschera på våra gator. Varken i Salem eller någon annanstans.

Ta med dig skolkamrater, arbetskamrater, familj, vänner, grannar och slut upp!

Agera tillsammans - håll ihop!

Från Nätverket mot Rasism - www.nmr.nu

1 Comments:

Anonymous neeida said...

Du är grym! Underbart att någon har tid och ork att hålla igång filmskapandet runt demonstrationer! Och du vore ännu mer bäst om man kunde ladda ner även denna film att spara i sitt arkiv.

11:17 em  

Skicka en kommentar

<< Home